Екскурзия в Егейска Турция

 

7 дни / 6 нощувки

с автобус от Варна и Бургас

 цена 360 лв.

 

Дати:  22/03/2020; 30/04/2020; 01/06/2020; 24/09/2020; 25/10/2020

Маршрут:  Троя - Айвалък - Бергама - Кушадасъ  - Бодрум - Мармарис - Памуккале - Ефес - Измир

  

 

 

Програма:

 

1-ви ден:
Отпътуване в 03.30 ч. от Варна, ул. "Антим I"; в 06.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10 (срещу х.„Булаир”). Преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция – почивка по пътя. Преминаване с ферибот през протока Дарданели. По пътя – свободно време за разглеждане на древния град Троя (вход 42 TRL), сцена на троянската война. Отпътуване и пристигане вечерта в Айвалък/Саръмсаклъ – турската столица на зехтина, разположена срещу третия по-големина гръцки остров Лесбос. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
 
2-ри ден:
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. По пътя фото-пауза на красивата местност „трапезата на дявола“. Продължаване към Бергама/Пергамон – един от най-забележителните градове на античния свят – свободно време за разглеждане на Червената базилика (вход 10 TRL), на градския музей (вход 6 TRL), на Акропола (вход 35 TRL, лифт 35 TRL) или Асклепиона (вход 30 TRL). Посещение на фабрика за производство на сувенири и бижута от полускъпоценния камък оникс. Отпътуване и пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за разходка или възможност за посещение на турска баня. Вечеря. Нощувка в Кушадасъ.
 
3-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване и пристигане в Бодрум – древният Халикарнас, родното място на Херодот и един от най-посещаваните егейски курорти. Свободно време за обяд и разглеждане на живописния град. Отпътуване за Мармарис – почивка по пътя. Пристигане и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Свободно време. Нощувка в Мармарис.
  
4-ти ден:
Закуска. Свободно време или допълнителни мероприятия: Разходка с корабче в залива на Мармарис или Далян - Каунос (целодневна екскурзия до приказния залив на костенурките карета-карета с неповторима панорама към скалните гробници на античния град Каунос от времето на ликийските владетели) или острова на Клеопатра или остров Родос. Вечеря. Нощувка в Мармарис.
 
5-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за природния феномен Памуккале – срещу заплащане: с включен обяд, местен екскурзовод и входна такса за варовиковите тераси и некропола в Йераполис (входната такса за извора на Клеопатра не е включена в цената). За тези, които не желаят посещение на Памуккале – свободно време. Отпътуване за Кушадасъ и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
 
6-ти ден:
Закуска. Свободно време в Кушадасъ или по желание и срещу заплащане полудневна екскурзия с местен екскурзовод на български език до Ефес, храма на Артемида, дома на Дева Мария. Освобождаване на хотела и отпътуване за Измир – древната Смирна – третият по големина град в Турция. Кратък престой за разходка по крайбрежния булевард, района Кемералтъ и Часовниковата кула – символ на града. Отпътуване за Айвалък/Саръмсаклъ. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
 
7-ми ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на фабрика за зехтин в района на Айвалък и възможност за закупуване на маслини и зехтин. Отпътуване за България. Преминаване на протока Дарданели с ферибот, на границата и вечерта прибиране в съответните градове.
 

Стандартна цена:
 

Дати на отпътуване: Цена възрастен в двойна/тройна стая:
от Бургас от Поморие от Сл.бряг от Варна
22.03.2020 г.; 25.10.2020 г. 360.00 лв. 368.00 лв. 375.00 лв. 389.00 лв.
30.04.2020 г.; 01.06.2020 г.; 24.09.2020 г. 390.00 лв. 398.00 лв. 405.00 лв. 419.00 лв.
 
* Отстъпка„Ранно записване” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване  съответно 9/6/3 %
* Отстъпка „Група“ от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи  съответно 9/6/3 %
* Отстъпка „Дете“ до 12 г. - 60 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки –за ранно записване, за група, за дете или СЦО
 
Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
 • фериботни, пътни и гранични такси в двете посоки;
 • 2 нощувки в Саръмсаклъ/Айвалък в хотел 3*;
 • 2 нощувки в Кушадасъ в хотел 3*;
 • 2 нощувки в Мармарис в хотел 3*;
 • 6 закуски и 6 вечери в съответния хотел;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.
Цената НЕ включва доплащания за:
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 15 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат.;
 • единична стая – 180 лв.;
 • входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт;допълнителните мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 25 туристи:
  * Турска баня: 30 лв./ 15 € включва: трансфер и пенен масаж.
  * Разходка с корабче в залива на Мармарис: 34 лв./17 € включва: трансфер, кораб; обяд (без напитки).
  * Разходка с корабче до острова на Клеопатра: 54 лв./27 € вкл.: трансфер, кораб; обяд (без напитки).
  * Разходка с катамаран до о.Родос: 110 лв./55 € вкл.: трансфер, двупосочен билет, пристанищни такси.
  * Далян – Каунос: 60 лв./30 € включва: трансфер до р.Далян; кални бани, обяд (без напитки); разходка с лодка по течението, където се виждат останките на гробниците на ликийските крале от 4 в. пр.н.е. и останките от античния град Каунос, както и посещение на плажа на костенурките „Карета-Карета”.
  * Екскурзия до Памуккале, древния град Хиераполис и извора на Клеопатра: 60 лв./30 € включва: местен екскурзовод, обяд (без напитки), входни такси за варовиковите тераси и руините на древния град Хиераполис (таксата за извора на Клеопатра не е включена в цената).
  * Екскурзия до древния град Ефес, къщата на Дева Мария и Храма на Артемида: 90 лв./45 € включва: трансфер, местен екскурзовод на български език, входни такси и паркинг.
Допълнителна информация:
 
* Необходими документи: - международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/ детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането е до 20 дни преди датата на отпътуване;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Несебър, Равда, Ахелой, Карнобат – 15 лв.; от Сарафово – 8 лв.;
**Отпътуването от Варна, Сл.бряг и Поморие се осъществява при минимум 6 туристи.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.;
* Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити обществени места;
* Парична единица - турска лира;
* Валутен курс 1 TRL ≈ 0,33 лв.;
* НЯМА часова разлика (от последната седмица на месец октомври до последната седмица на месец март: България 12:00 ч., Турция 13:00 ч. )
* Входни такси към 30.11.2019 г.: древния град Троя – 42 TRL; Червената базилика в Бергама – 10 TRL, градския музей – 6 TRL, Акропола – 35 TRL; лифт до Акропола – 35 TRL; Асклепиона – 30 TRL; крепостта в Бодрум – 48 TRL; крепостта в Мармарис – 15 TRL
* Агенцията не носи отговорност за промяната на цените на входните билети, определяни от Турското Министерство на Туризма.

Печат   Е-мейл