/banner-upl1

 • Екскурзии
 • Почивки
 • Круизи
osmbanner2.png.orig

UPL TOUR - НАШИТЕ НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Палма де Майорка

   

 

Палма де Майорка, столицата на Балярските острови, е най-големият град в Майорка. От преброяването през 2007 г. населението е 383107 души за града и 517285  за цялата област, което превръща района в 12-ти по населеност в Испания. Почти половината от населението на остров Майорка живее в град Палма. Има около 10000 българи на острова.

Градът се  намира в красив залив в югозападната част на остров Майорка. Мястото е заселено  през бронзовата епоха, а името Palma датира от римско време. В ранното средновековие е завладян от араби, които го преименуват в Madina Mayurqa. През 1229 г. е завладян от крал Хайме I, владетел на Валенсия и Арагон, и се превръща във важен търговски град. Атаките на турски пирати през 17-ти век доведеждат града до дълъг упадък, траещ цял век и свършващ когато Шарл III развива търговията с Индия.

Градът се превръща в туристическа дестинация около 1950г.  и през следващия половин век туристическите обекти непрекъснато се увеличават .

Най интересните са:
 • Замъкът Белвер: Построен е през XIII век върху руините на мюсюлмански град. Белвер е единствената в Испания кръгла средновековна крепост. Той има музей на археологически  находки и класически скулптури, както и като отличен изглед към залива.
 • Pueblo Espanyol, ("Испанския град"): - музей под открито небе, късче от средновековна Испания, чиито постройки са умалени модели на някои от най-известните испански сгради.
 •  Paseo Maritimo: Ако ви харесва нощния живот, не пропускайте „Paseo Maritimo”, алея по протежение на океана в Палма. Клубовете са отворени до около 6,00 ч. сутринта и през повечето дни са претъпкани най-малко до полунощ. Това е страхотно място за хора, които не обичат да си лягат преди изгрев слънце.

Историческият център на Палма: Много е освежаващо да се разходите в този район на Палма. Улиците са тесни и сенчести и имате възможност да разгледате редица интересни частни дворове. В историческият център има много туристически атракции.

 

Ето някой от тях:

          - Катедралата на Майорка и катедралният музей: Грандиозната катедрала се намира в близост до морето. Музеят, разположен в катедралната канцелария има експонати от религиозни картини и сребърни прибори.

          - Арабската баня: Сградата на арабската баня е единствената запазена от старото арабско селище. Банята е била построена в десети век, и е била в сауна-стил: пода се загрява и се полива с вода, за да се насити помещението с пара. Един малък двор и две стаи от банята са ползвани от десет души наведнъж.
 

           - Музей на съвременното изкуство: Този клон на музея е с постоянна колекция от над седемдесет експоната от съвременни испански художници, включително Пабло Пикасо, Жоан Миро, Хуан Грис и Салвадор Дали 

В хотелът, в който се отседнали можете да се поинтересувате от екскурзионната програма, която предлагат.

Препоръчваме ви следните екскурзии и атракции:
 • Обзорна екскурзия на столицата  Палма: (без пешеходна обиколка) – (около 26 EURO / дете до 12 год. - 13 EURO)  

По време на тази екскурзия ще спрете в замъка Белвер. Разглежда се още и величествената Катедрала на Майорка, централните улици и площади на града, както и "Испанския град" - музей под открито небе.

 • Обзорна екскурзия на острова: (около 50 EURO / дете до 12 год. - 25 EURO){

Една от най-привлекателните екскурзии за любителите на красиви пейзажи и природни контрасти. От Палма със старинен влак се отправяте към градчето Солер, намиращо се в северозападната част на острова. Следва преминаване през живописните планини Трамунтана, „златната долина“, живописното градче Порт-де-Солер, за да се стигне до  необичайно красивия залив Ла-Калобра. От там се отправяте към манастира в Люк – духовния център на Майорка, разположен на 500 м над морското равнище. В края на пътешествието ще посетите град Инка, известен в цяла европа като центъра на производство на кожени изделия. 

 • Екскурзия до Пещерите Драк: (около 45 EURO / дете до 12 год. - 22.50 EURO)
След отпътуването ще се отправите към източното крайбрежие, любувайки се на красивите равнинни пейзажи на Майорка. Ще посетите Манакор, втория по големина град на острова след Палма, основан още от Хайме II в 1300 година. В днешно време той се явява център на мебелното производство. Истинската слава на Манакор обаче са перлите. Фабриката "Махорика" произвежда най-висококачествените в света изкуствени перли, които по външните си данни на практика не се различават от истинските. Тук в специализирания магазин ще откриете изделия, способни да удовлетворят и най-взискателните клиенти. Пещерите Драк са едни от най-известните в Европа. Ще се разходите из залите "Сънят на ангела", "Изгубения рай" и др. Край необичайно красиво подземно езеро ще послушате концерт от класическа музика.
 • Екскурзия до Валдемоса и Ла Гранха  с пешеходна обиколка:  (около 61 EURO / дете до 12 год. - 30.50 EURO)

Градът е известен с манастира , в който през зимата на 1838/1839 година са живяли Фредерик Шопен и Жорж Санд. Старинното испанско селце в планините е станало райско кътче за уединението на младите влюбени. Тук е запазена и занаятчийска фабрика за стъклообработване. В старинното селище с арабски произход Ла Гранха ще разгледате къща от X век с живописни градини и фонтани. Ще посетите и фолклорен музей на занаятите и ще дегустирате приготвените по стари рецепти вина, ликьори, сирене и бонюелос.

 • Шоу Сон Амар:

Незабравим спектакъл, който ще остане един от най-ярките спомени от пребиваването ви на острова. Испански билет, Венециански карнавал, модерен балет и акробатични номера няма да ви оставят да скучаете дори за минута. Преди началото на шоуто ще ви бъде преложена вечеря, като основен елемент в нея е печено на жар месо. Можете да избирате между меню “standart”, “gold” и “platinum”

- меню „Standart“ -   59 EURO / дете до 12 год. - 29 EURO

- меню „Gold“      -   86 EURO / дете до 12 год. - 43 EURO

- меню „Platinum“ - 108 EURO / дете до 12 год. - 54 EURO
 
white.png

Hoteli-Bulgaria Hoteli-sviat