/banner-upl1

  • Екскурзии
  • Почивки
  • Круизи
white.png.orig

UPL TOUR - НАШИТЕ НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

 

Тунис – това са свещените храмове на древните богове, на Колизеума и безсмъртното величие на Картаген, горещото слънце на Сахара, скъпоценната прохлада на оазисите, плантациите от палмови насаждения с пикантен аромат на жасмин, живописни градове и села.

Тунис - това е топлото море, златните пясъчни плажове, изумрудените басейни обградени от палми и белоснежни хотели от международна класа , идеалното място за безгрижна почивка в атмосфера на спокойствие и приятна нега.

Тунис предлага изключителни възможности за разнообразни развлечения - плажове, екскурзии, сърфинг, голф, таласотерапия, и разбира се, пълно с приключения пътуване на камили по дюните на юг от Сахара.

В допълнение, Тунис е най-европеизирана от арабските страни.

В тази малка страна има пет международни летища, в столицата се издигат модерни хотели, а голф игрищата са нанесени по картите като заслужаващи внимание. Тук са построени удобни пътища а обслужването в хотелите, ще задоволят и най-взискателните клиенти.
На запад Тунис граничи с Алжир, на югоизток - с Либия а на север и на изток със Средиземно море. Той е заобиколен от Атласките планини и пустинята Сахара. Пролив с ширина от 120 км в отделя Тунис от северната част на Сицилия. Средната планинска височина е 700 м, най-високия връх Shamba - 1544 метра.

Тунизийското крайбрежие е с дължина над 1000 км. като голяма част от него са плажове. Най-оживените и населени места са на изток - от Хамамет до остров Джерба,който е свързан с континента посредством път.В северната част на Тунис, пейзажът е по-див, като плажовете се редуват със скали.Южен Тунис е разположен в пустинята Сахара. Това е най-удивителната част на страната.

Разнообразието на природата съответства на многообразието на културите. Любителите на историята ще открият за себе си много интересни и завладяващи места - известният Картаген, останките от древни градове, амфитеатри. Акведукти, древни храмове, скулптури, картини на известни мозайки, замъци и укрепления, средновековни арабски базари, джамии - всичко това определя днешния, уникален колорит на Тунис, където се съчетават величие и покой, древна култура и съвременен живот.

 

Днес, милиони туристи пътуват в Тунис, привлечени от най-разнообразните възможности за отдих - от спокойното плажуване до вълнуващо пътешествие.

Източното крайбрежие на Тунис и остров Джерба са места с почти целогодишно посещение.

Най-популярни курорти са
Хамамет, Сус и Монастир

 

Хамамет:

 

Намира се на 65км. от столицата на страната - Тунис. Улиците на града, помнят Флобер, Мопасан, Уайлд, Чърчил. Тук са идвали на почивка София Лорен и Франсоаз Саган.

 

От едната страна градът е заобиколен от портокалови, лимонови и нарови горички, а от другата страна - се намира Средиземно море.

 

Хамамет запазва своя "едноетажен" облик, в него не се изграждат високи сгради, така че да не се възпрепятства изгледа към залива. Градъте естествено прикрит от планината от северните ветрове. Навсякъде - царства тунизийската архитектура, основана на сводове и куполи.

 

Една от главните атракции в района на града, е Международния културен център, който е построен върху земя, бивша собственост на Джордж Себастен, римския аристократ.

 

Курортът е известен преди всичко с най-големите центрове за таласотерапия в Тунис.

 

В центъра се намира откритият театър, построен в гръко-римски стил, където всяко лято традиционен фестивал събира посетители от всички краища на света.
Курортът предлага от треторазрядни до най-луксозни хотели, предназначени за богати и придирчиви клиенти.
При сравняване курортите на Хамамет и Сус може да се отбележи, че в
Сус са съсредоточени по-голямата част от младите хора, особено в Порт Ел Кантауй.

 

В града функционира туристическа зона "Ясмин" в южен Хамамет, яхтеното пристанище „Порт Марина”, увеселителен парк "Carthage land", както и множество барове, ресторанти, дискотеки. В сърцето на града се намира новата "Медина" – колоритен източен базар.

 

Сус:

 
Сус е третият град в страната след Тунис и Сфакс. Намира се на 130 км. от летището на столицата - Тунис и 10 км. от летище Монастир.
 

Смята се, че Сус е древния Картаген. Благодарение на своята тиха красота, умерен климат и гостоприемството на хората, Сус, без съмнение, е един от най-атрактивните градове по тунизийското крайбрежие.
Тук се намира музей в който с помощта на мозаечни картини се разказва историята на града. Колекцията от мозайки, съхранявана тук е може би най-красивата в света.
Тук са представени работи от I-VI век, изобразяващи гръко-римската и християнската митология, ежедневието и най-важните събития от страната.
В мюсюлманската част на града, по улиците-стълби, където е удоволствие да се разхождаш пеша, има няколко магазина, където произвеждат и продават кожени изделия, мед, желязо и дърво.

Атракциите на Сус:

 

Рибат е един от най-известните и най-старите манастири, крепост, основан от династията Аглабиди през 780 г. Медина е в центъра на Сус, разположена близо до модерните търговски центрове.
Великата джамия е построена през 850 г. от Аглабидите.
Касба е крепостно съоръжение. Сега там е археологически музей. Там се намира сигналната "Кула на халифа” (959г.). В музеят се намира голямата антична находка - мозайката "Триумфът на Бакхус."
Подземната гробница от II-IVв. се намира в северната част на Сус. Тя е отворена за туристи. Възстановени и също отворени са и „Катакомбите на Добрият пастир”.
Пристанището на Сус – Ел Канатуй. Тук ще видите много яхти, ресторанти, кафенета. В центъра на Ел Канатуй има малка зоологическа градина, увеселителен парк, магазини.

 

Монастир:

 
Монастир е един от добре известните, големи средиземноморски курорти.

Тук се намира Двореца на конгресите, място както за делови мероприятия така и за театър. Наблизо е Мавзолеят на Буригбите. Поради своя необикновен архитектурен стил на сградата на Мавзолеят служи за декор на много филми
Монастир има много благоприятен климат, както и гостоприемни местните жители.
Околностите на курорта приличат на загадъчни приказни земи с невероятните си крайбрежни оазиси, бели пясъчни плажове, кристално чисти води и безоблачно небе.

 

osmbanner1.png.orig

Hoteli-Bulgaria Hoteli-sviat