/banner-upl1

  • Екскурзии
  • Почивки
  • Круизи
white.png

UPL TOUR - НАШИТЕ НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯДоминиканската Република заема две трети от остров Хаити, който по-рано се е наричал Еспаньола. Най-близки съседни страни са: Куба на северозапад, Ямайка на запад и Пуерто Рико на изток. На север е Атлантическия океан, на изток – пролива Мона, на юг –    Карибско море.

Столица на страната е Санто Доминго. Доминиканската република  е страна с вечно лято. На практика там няма друг годишен сезон,както и да се наричат формално сезоните.

Парична единица – доминиканско песо. Един щатски долар е приблизително равен на 35 доминикански песо. Чужда валута може да се обменя в хотелите или в търговските банки. Масово се използват кредитни карти.

При излитане от страната трябва да се платят 20 $. Информация за издаване на туристическа виза вижте в раздела ВИЗИ.

ОПИСАНИЕ НА КУРОРТИТЕ

В Доминиканската република има прекрасно развита туристическа инфраструктура – това е най-наситеното с хотели място на Карибите. Обслужването е на достатъчно високо ниво, повечето хотели имат собствени плажове и малки паркове. Хотелите работят най-вече на системата all inclusive, в която влиза огромен брой услуги, и се състоят от отделни дву- или триетажни постройки, разположени под палмите.

От всички курорти в Доминиканската република за най-уреден се смята Пунта Кана - с прекрасните си хотели, широки пясъчни плажове, всички условия за уиндсърфинг и ветроходство. Любопитен е факта, че курортът е защитен със закон от всякакво строителство, което би могло да навреди дори и минимално на природната му красота. Името на курорта, Пунта Кана, идва от името на вида палми, които са най-разпространени по тези места. Клоните им закриват покривите на много сгради, включително и тези на международното летище Пунта Кана. Курортът Пунта Кана е едно от местата, където от гледката на девствените плажове ви спира дъха! Над седемдесет километра снежнобели пясъчни плажове с разкошни хотели се нижат по източния бряг на остров Хаити, където се намира тази държава. Пунта Кана се грижи за своята екология. Точно затова курортът е защитен със закон от каквото и да било строителство, което може да навреди по какъвто и да било начин на природната му красота. Насладете се на ласкавите вълни на океана и на спокойствието в сянката на полюшващите се палми... Прекрасните плажове на Пунта Кана са просто идеални за любителите на водните спортове. Минералните извори на острова ще ви дарят своята свежест и прохлада.

Най-известният и луксозен курорт на Пунта Кана е Плая Баваро, който е разположен на 25 км от международното летище Пунта Кана. Перленобелите плажове на Баваро с техните гори от кокосови палми с право се смятат за най-хубавите в Доминиканската република и за едни от най-хубавите в света.
Пунта Кана се слави с луксозните си хотели, които предлагат най-различни услуги. Някои хотели  са предназначени за хора, които предпочитат активната почивка, а други – за онези, които търсят уединение и спокойствие. Това е идеалното място за меден месец и семейна почивка.

За семейства с деца се препоръчва хотел Fiesta Beach Resort & Spa с четири звезди, в Пунта Кана. Тук има миниклуб, детски басейн, детска площадка и мини-дискотека. Едно от безспорните предимства на хотела е отличната му инфраструктура – спа-център, големи зелени площи, много спортни съоръжения.

За младежите най-удобно ще бъде в петзвездния хотел Barcelo Bavaro Palace в Пунта Кана. Тук всички условия на луксозния плажен курорт се съчетават с атмосферата на вечен купон.
 
Паспортен и визов режим:

Необходими документи за влизане в страната:
  • Паспорт, с минимална валидност или по-голяма от продължителността на исканата виза.
  • Виза: Необходима е и молбите за визи могат да се подават чрез консулските служби на посолствата на Доминиканската република. За това се изискват:
  1. Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на пътуване + 3 паспортни снимки, както и служебна бележка на английски език от местоработата за заеманата позиция и възнаграждение
  2. Копие от самолетната резервация и ваучера за хотелко настаняване. Цената на самата туристическа виза е 100 Евро. При напускане на страната се заплаща местна такса около 20 USD.
Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната.
osmbanner2.png.orig

Hoteli-Bulgaria Hoteli-sviat