/banner-upl1

  • Екскурзии
  • Почивки
  • Круизи
white.png

UPL TOUR - НАШИТЕ НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Малдивските острови


       

Малдивските острови се намират около екватора, в самото сърце на Индийския океан. Те са разположени на юг от Индия и на запад от Шри Ланка.  Рядко може да се намери по-красива държава, съставена изцяло от тропически острови с ясни сини води около тях. 

Малдивските острови  са над 1100, групирани в 26 различни атоли. Един атол е група от острови, коралови рифове  и прилежащите лагуни.  От тези многобройни острови, само 200 са населени, а 88 от тях са адаптирани като изключителни курорти.

Малдивите са с горещ, тропически климат. Тук има два мусонни сезона, на югозапад - от май до октомври и на североизток - от ноември до април. По принцип югозападният носи повече вятър и дъжд през юни и юли. Температурата рядко пада под 25оС. Най-доброто време за посещение е ноември до април.

Коралови рифове и пясъчни ивици обещават пълна безметежност, а многообразието на подводния свят е несравнимо с което и да е друго кътче на света. Красиви плажни вили, задоволяващи и най-капризния вкус, спиращи дъха гледки, избор от спортни занимания и развлечения и специалитети от интернационалната кухня.!

Тази почивка в най-малката азиатска държава е идеална за всички, които си мечтаят за лежерни дни, ласките на топлото слънце и красивия подводен свят.

 

Вълшебния остров Nalaguraidho ще ви плени с екзотичните си цветя и тропична растителност в градините,  отвеждащи до най-сапфирено-чистите лагуни. Nalaguraidho е най-пленителното и живописно място на южния Арийски Атол.

Като един от най-големите курорти на Малдивите, островът има красива, обширна златисто-пясъчна ивица, а лагуната е с толкова кристално чиста вода, че можете да видите как плуват рибите в нея.

 

Разположение: Затворете очи и си представете рая ...открийте го в сърцето на Индийския Океан. Един от островите на Малдивите с красиви Баниански дръвчета и изобилие от зеленина. Островът е обгърнат от кристално чиста синя лагуна с прилежащите и тропични и морски обитатели. Събудете се от звука на чуруликащите птици, оставете нежния плисък на морските вълни да ви приспи и да сбъдне мечтите ви в един сън.

 

Royal Island. Познат още с името Horubadhoo, намира се в атолът Baa, 75 км северозападно от Мале. От 50-те острова, намиращи се в този атол, само 1/5  са заселени. Сред този тропически рай са построени красиви плажни вили, които ще задоволят и най-капризния вкус. Спиращите дъха гледки от вашата вила ще ви накарат да се чувствате така, все едно сте намерили най-идиличното място за вашата ваканция.

 

Основната религия на Малдивите е мюсюлманската. Това се обяснява с романтична легенда
Според легендата, някога живота на Малдивите не е бил толкова розов, колкото ни се казва в лъскавите каталози. Морският джин Раннамаари се заселил по тези места и  за ужас на малдивците, изисквал редовно човешко жертвоприношение по време на всяко пълнолуние, и то само под формата на девственици от остров Мале. Нещастниците  са откарвани в църква, и на следващата сутрин са намирани мъртъви. Веднъж в Атол дошъл един пътник от далечен Магреб той се казвал Абдул Баракат Ал Басабари. Чужденецът  съжалил момичета (за които на техните сънародници  очевидно не им пукало), и по пълнолуние той седнал в храма на мястото на жертвата. Цяла нощ той чел Корана, а на сутринта се оказало, че духът е избягал, защото не могъл да издържи на силата на свещената книга. Така малдивките били спасени, а малдивците с радост приели исляма, така че сега тук навсякъде има  джамии, забранено е вноса на алкохол и ходенето гол до кръста (вероятно се опасяват, че духът може да се върне). Впрочем за прекрасната природа на архипелага - а оттам и привлекателността му за туристите това няма никакво значение.
 
Коралови рифове и пясъчни ивици обещават
пълна безметежност, а многообразието на
подводния свят е несравнимо с което и да е
друго кътче на света. Красиви плажни вили,
задоволяващи и най-капризния вкус, спиращи
дъха гледки, избор от спортни занимания и
развлечения и специалитети от
интернационалната кухня.!
osmbanner2.png.orig

Hoteli-Bulgaria Hoteli-sviat