/banner-upl1

  • Екскурзии
  • Почивки
  • Круизи
white.png.orig

UPL TOUR - НАШИТЕ НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Малтийските острови

 

 

Мегалитите, средновековни тъмници и пещерата на Калипсо - това са нещата характеризиращи митичните Малтийски острови. Тесните, лъкатушещи улици из градовете и селата са пълни с църкви, ренесансови и барокови дворци. Селските райони са осеяни с едни от най-старите сгради в света и целият остров всъщност е един музей под открито небе.

Малтийският архипелаг е разположен почти в центъра на Средиземно море на 93 км. южно от Сицилия и 288 км. на север от Африка. Той се състои от три острова: Малта, Гозо и Комино. Числеността на населението е от 400 000 жители, на площ от 316 км2, дължината на бреговата линия е 196,8 км. (без да се включват 56,01 км. на о-в. Гозо).

Малта - най-големият остров е културен, търговски и административен център. Гозо - вторият по големина остров,е с преобладаващи селски райони и е известен с риболов, туризъм, занаятчийство и селско стопанство. Комино е почти необитаем.

В Малта има изключително много слънчеви дни, просторни плажове, богат нощен живот , загадъчни и очарователни истории на седем хиляди години, така че тук има какво да се види и да се прави. С помощта на пътеводител лесно да се намерят най-атрактивните забележителности - световно известния Гипогей - един от многото обекти от световното наследство на ЮНЕСКО, много праисторически храмове и големи дворци.

Взаимоотношенията между островитяните и представителите на другите националности в продължение на векове са създали на Малта смес от стилове и традиции, даващи на островите уникалната „електрическа” култура.

На острова можете да намерите множество пясъчни и каменисти плажове, които ще задоволят както любителите на тихия семеен отдих, така и на тези, които търсят романтично кътче в лоното на природата, и на тези, които търсят уединение и мир, и на тези, които се интересуват от спортни плажни развлечения.

Крайбрежните води на малтийските острови са чисти и безопасни за плуване, тъй като не съществуват силни приливи и отливи, а средната температура на морето през лятото е 22,8 ° C. Прозрачно-сините средиземноморски води около малтийски острови са идеални за гмуркане. Рифове, пещери и останки от потънали кораби, разпръснати в изобилие около трите Малтийски острови, правят подводния спорт завладяващ и запомнящ се.

 

 

Екскурзии:

 

Всички Туроператори, предлагащи пакети за Малта, осигуряват и допълнителни платени екскурзии. От тях ще научите всичко за историята на Малта, традициите и обичаите на хората тук. Ще посетите най-красивите места, които непременно трябва да се видят.

Ето и най-важните от тях:


ВАЛЕТА – “града на рицарите”(4 часа)

Екскурзия до столицата на Малта – Валета. Автобусът ще Ви остави пред крепосните врати,откъдето започва разходката по старинните улици до градините Barrakka откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. В хода на екскурзията Вие ще посетите катедралата Свети Йоан, която е една от съкровищниците на Малта и двореца на Великите Магистри, в който сега заседава парламента и се помещава канцеларията на Президента на Малта.


МДИНА – “ града на мълчанието “ (4 часа)

Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепосните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна.
Разхождайки се из града ще посетите катедралата Св. Павел и ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 400 години.
Следващото място, което ще посетите е “ градчето на майсторите “ – Та Али
В занаятчийските работилници ще видите как изкусните майстори създават самобитни предмети от злато, сребро, стъкло и др. Както и традиционните за Малта златни и сребърни филиграни.


ФЕСТА – вечерен празник (4 часа)

Това е една прекрасна възможност да участвате в национален религиозен празник, да се разходите по празнично и ярко украсените с изображения на светци, гирлянди и цветя улици. Да се срещнете отблизо с малтийците, да видите шествието на духовия оркестър. Вечерните фойерверки и салюти са нещо наистина приказно – малтийците се славят като големи майстори на празничните зари.

 
ТРИТЕ ГРАДА И СИНЯТА ПЕЩЕРА - Малтийския юг (4 часа)

Посещение на трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки.  В Vittoriosa са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта.
След това екскурзията продължава с посещение на едно много живописно място – Синята пещера. Тук огряните от слънцето корали правят кристално чистата морска вода да сияе в златисти отблясъци. 
При желание и ако времето позволява може да се повозите на лодка и да наблюдавате подводния свят (цената на тази разходка не е включена в цената на екскурзията)


HERA VALLETTA - пътешествие с яхта около Малта (8 часа с включени закуска, обяд и следобедна закуска)

Предоставя Ви се прекрасна възможност да погледнете към малтийските брегове откъм морето и да се изкъпете в едно от най-красивите места – Синята лагуна на остров Комино. Подробна информация за този круиз ще намерите в отделна брошура.


ОСТРОВ ГОЗО (8 часа с обяд)

Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие.
До острова се пътува с голям и съвременен ферибот.
С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас.
Ще посетите местността Dwejra, където ще се запознаете с природни забележителности като Лазурния прозорец, Вътрешното море и скалата Фунгус.  Очаква Ви вкусен обяд в ресторанта  намиращ се в старинната крепост “ Цитаделата “ в центъра на столицата на Гозо – Виктория.
След обяда екскурзията продължава  с разглеждането на уникалната църква Ta Pinu и чудотворната икона на мадоната от Ta Pinu и завършва в живописните и красиви заливи  Шленди или Марсафорн. През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.


СИЦИЛИЯ – еднодневна екскурзия до Сицилия (гр. Поцало - вулкана Етна - гр.Таормина)

Тръгване от Малта в 7.00 часа. Пътуването е с високоскоростен ферибот и продължава 90 минути. Пристигане в пристанището в Поцало. Автобусите, с които се провеждат екскурзиите са комфортни и оборудвани с климатик. Екскурзовод може да изберете измежду говорящи : руски, английски, френски, немски или испански. От Поцало екскурзията преминава последователно по втория и третия по височина мостове в Европа, и ще ви отведе до подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент – Етна. Следва изкачване до кратера Силвестър, където ще имате свободно време за обяд (не е включен в цената на екскурзията)и закупуване на сувенири. Посещение на известния курортен град Таормина – свободно време за разглеждане на града. Връщане от Таормина  в Поцало, съпроводено с разсказите на екскурзовода
Отпътуване за Малта в 21,30 часа.

 

ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА ЕКСКУРЗИИТЕ

 

1. Място на тръгване – улицата или алеята пред входа на хотела, в който сте отседнали
2. Бъдете точни – автобусите не чакат повече от 3 минути.
3. Напускайки групата по време на екскурзията непременно се информирайте къде и в колко часа е срещата ви с екскурзовода. При закъснение повече от 5 минути автобусът тръгва и всички закъснели се прибират обратно за своя сметка.

BlockMenu.png.orig

Hoteli-Bulgaria Hoteli-sviat