/banner-upl1

  • Екскурзии
  • Почивки
  • Круизи
BlockMenu.png

UPL TOUR - НАШИТЕ НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Звездната крепост!

Автор: Simpatik
 
Здравейте,
дори да не сте посещавали Холандия, то поне веднъж сте "мернали" из интернет снимка на старинна сграда във формата на звезда, заобиколена от вода и тучна зеленина. Днес ще Ви разкажем за нея - тя не е плод на фотошоп, а е съвсем истинска и можете да и се насладите като отскочите до Холандия.
 
Ако сте решили, че е време да посетите страната на лалетата, освен задължителния Амстердам, то се отбийте и в западната й част. Там ще откриете крепост във формата на звезда, която е от малкото оцелели холандски бастиони с уникални двойни стени и ровове с вода.
Крепостта, основана през 13 век и нейните укрепления се намират недалеч далеч от града, който толкова се е разширил, че почти се слива с съседния - Басем.
Нарден е интересен и привлича най-вече с удивителната симетрична форма, както и с отличното състояние на укрепленията. Сложния модел на крепостта наподобява звезда с шест лъча, като всеки от тях завършва със стрелка.
Исторически Нарден се появява през 1350 г. и е бил малък град, намиращ се на единствения път до Амстердам. Това е и основаната причина той автоматично да се превърне във важна точка за отбрана. В миналото крепостта е имала стратегическа роля по време на войните срещу Англия и Германия.
От началото на 19 век постепенно сградата загубва важните си функции и състоянието й запада. През годините поддръжката се прехвърля между организации като финално чак в интервала 2008--2010 г. се завършва реставрирането на зданието и външната дига. На дигата може да се насладите ако си подарите една разходна с лодка.
 
За историята на Нарден, разбира се можете да научите от първа ръка- някой местен екскурзовод. Важно е да знаете, че звездната крепост не единственото нещо, което си струва пътя - в градаще намерите и музей, в който се пази колекция от предмети от 1350 до 1945 г., църквата "Св. Витус", която представлява голяма готическа базилика от края на 14 и началото на 5-ти. век, две порти от 1673 и 1915 г., шестте бастиона, Испанската къща - една от последните останали средновековни сгради в града, за която се предполага, че първоначално е била болница, а след завладяването на Нарден от испанците е превърната в кметство.
 
От 1989г. насам, през две години в града националния фестивал на снимката. Тогава множество фотографи се стичат тук, за да покажат творенията си и да запечатат на снимки изключителната неподправена старинна атмосфера, която се усеща навсякъде.
white.png

Hoteli-Bulgaria Hoteli-sviat