/banner-upl1

 • Екскурзии
 • Почивки
 • Круизи
white.png.orig

UPL TOUR - НАШИТЕ НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Куба - пътеводител

 
Куба е дестинация в Карибите с несравним тропически разкош. Островите на Куба са древни и екзотични, криейки много тайни, топъл климат и нощи пропити с гореща кубинска салса.
Историческото богатство на колониалното минало, великолепните бели пясъчни плажове и чисти тюркоазени води, правят този най-голям на Карибите остров много атрактивна дестинация за туристи от цял свят. Кубинската култура, създадена на острова е нещо уникално за Латинска Америка.Начало на формуляраТова не е просто място, където пушиш пури на плажа и танцуваш салса, а комбинация от разкошен ландшафт и уникален начин на живот. Това е превръща острова в „гореща” дестинация, която може да бъде съпроводена с незабравими преживявания.

Въпреки нарастващата си популярност, обаче, Куба си остава евтина дестинация. Всичко от което се нуждаете за да постите Куба е виза, валиден паспорт и пътеводител на Куба

Стара Хавана

 В столицата Хавана може да изпитате невероятно културно преживяване. Столицата на Куба без съмнение е най-важният туристически център на най-големия от Антилските острови. Хавана е град, напълно обладан от историята, от своето минало. В най-живописната част на града, Старата Хавана, има около 900 исторически сгради от колониалната епоха – дворци, църкви, хотели, площ. Можете да обиколите стара Хавана с такси с формата на кокосов орех. Много от местните жители притежават класическите стари коли тип „олдсмобил”.

Хващате лек дъх на тютюн по време на урока по история за известните кубински пури и прочутия ром „Хавана клуб”.
Може да опитайте известните „Мохито” и „Дайкири”. Това са любимите на Ърнест Хемингуей на коктейли.

"Habana Cafe" е нощен клуб в хотел Cohiba. Това е място символ за Хавана, с различна атмосфера. Посещавано е от Елвис, Бийтълс и Франк Синатра.

 Варадерo

 Куба е райско кътче, а полуостров Варадеро е представителна извадка от рая. Морето прелива във всички нюанси на синьото и зеленото, водата е кристално чиста с видимост на 30 метра дълбочина, плажовете са широки и дълги с мек и фин като брашно бял пясък, който никога не се нажежава от слънцет
Най-интересното е, че поне половин километър навътре в морето е плитко до глезен, вървиш, вървиш дълго, за да можеш да поплуваш малко в топлата като чай вода на Атлантическия океан. Но най впечатляват коралите. За да видиш прелестите на морското дъно, не са необходими маска и шнорхел.
Само поглеждаш надолу и о! - корали, преливащи във всички цветове на дъгата и риби. Оп, един пасаж от десетина рибки червенки. Те се разминават с едни синьо-жълти усмихнати рибета, които се шмугват бързо в скривалището от корали. И едни прелестни яркосини рибки, и едни шарени, малко по-едри... десетки прекрасни екзотични видове риби пред очите ти, невероятно! Чувстваш се като в огромен аквариум.
Приливите са слаби и няма силни течения, а плитчините и кораловите бариери защитават плажовете от големи вълни. Океанът изхвърля миди, каквито не сте виждали досега – по-едри, с най-разнообразна форма и всевъзможни цветове. Понякога на плажа се намират огромни (половинметрови) раковини, корали и морски звезди.
На самия край на полуострова е малко по-различно – духа постоянен и силен вятър и има малко по-големи вълни. Там е сборището на уиндсърфисти, много е забавно да се гледат какви каскади правят.
Може да се разходите с катамаран до един от хилядите острови, пръснати в морето около Куба – Кайо Бланко. Там има полу-опитомени делфини, остромуцунести и любвеобилни, които идват до вас и ви целуват, където сварят. Едри делфини, които важно плуват по гръб и чакат да им подхвърлиш риба.
Но най-красивото в Куба са, може би, залезите. Всяка вечер прелестни и всяка вечер различни, на острова залезите те оставят без дъх.

 Допълнителна информация:  
 
1.Паспортен и визов режим:
 
Необходими документи за виза:
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на пътуване + 2 снимки
 • Копие от самолетната резервация и ваучера за хотелко настаняване.

Виза: Необходима е и тя следва да бъде получена предварително ( цената на обикновена виза е 35 USD ). Не се издават визи на граничните пунктове. Българските граждани трябва да кандидатстват за виза само в Посолството на Куба в София. При напускане на страната се заплаща местна държавна такса в размер на около 25 $

Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната.

 2. Какво още:

 • Транспорт: на много места може да се наеме кола – от “олдсмобил” до открит джип, мотопед или велосипед. Цената за наем на превозно средство започва средно от 45 $ за денонощие, но пък цената на бензина е почти два пъти по-висока от европейския стандарт. 
 • Население: около 10 милиона души.
 • Езици: официален език е испанския. Някои кубинци в градовете говорят руски, английски и френски.
 • Религия: основната религия в Куба е римокатолическата. 
 • Парична единица: от 8 ноември 2004 г. в Куба е забранен щатския долар. Тази стъпка е предприета в отговор на затягането от страна на САЩ на икономическите санкции спрямо острова. Сега кубинците, чуждите граждани и туристите могат да пазаруват в магазините само с местна валута – конвертируемото песо (то се използва за разплащане с туристи и е прикрепено към щатския долар при съотношение 1:1). Курсът му е приравнен към курса на щатския долар. При обмяна на щатски долари се взема комисиона в размер на 10 %. Но това правило не важи за еврото и другата твърда валута. Припомняме, че преди време доларът се използваше свободно в сферата на туризма: на практика се е работело само с щатски долари, и то в повечето случаи – само с банкноти с малък номинал. 
 • Климат: средната годишна температура в Куба е + 29°С. На острова всъщност има само два сезона – сезона на дъждовете (от май до август) и сухия сезон (от семтември до април). Средната годишна температура на водата е + 26°С. 
 • Електричество: в Куба електромрежата е с напрежение 110 волта. Щепселите и контактите не отговарят на европейските стандарти. Затова е нужен адаптер, който е по-добре да носите със себе си. В много от модерните хотели напрежението е 220 волта.
 • Хранене: основните продукти в кубинската кухня са свинското и пилешкото месо, различните подправки. Популярни са също така морските продукти като омари и скаридите камарон. Най-разпространения тип хранене в хотелите е All Inclusive. 
 • Здравеопазване: препоръчваме ви да носите най-необходимите лекарства със себе си. В краен случай можете да  получите медицинска помощ в специалната клиника във Варадеро, която е само за туристи. Спешната медицинска помощ, първата помощ и първото посещение в поликлиничен кабинет са безплатни. 
 • Пазаруване: като сувенири и подаръци можете да изберете изделия и украшения от черен корал. В съчетание със сребро изглежда особено ефектно. Хубави са също така изделията от черупка на костенурка, особено гривните и шнолите. Почти никой не си тръгва от Куба без да си купи една-две бутилки кубински ром и истински кубински пури. Когато купувате изделия от крокодилска кожа, искайте от продавача лиценз за износ, тъй като в противен случай сувенира ще ви бъде иззет от митническия контрол. Въпросните лицензи се издават по принцип само в магазините, и макар че на пазара изделията от крокодилска кожа струват 3-5 пъти по-евтино, там не се издават лицензи за износ 
 • Празници: 1 януари, 1 май, 25 и 27 юли, 10 октомври.  
BlockMenu.png.orig

Hoteli-Bulgaria Hoteli-sviat