/banner-upl1

BlockMenu.png.orig

Екскурзия в Гърция - остров Корфу

5 дни / 3 нощувки

с автобус от Варна, Бургас, Пловдив и София

Цена от 265 лв.

 
Дати:  21.05.2020 г.; 24.06.2020 г.; 18.09.2020 г.
 
Корфу (на гръцки Керкира) е вторият по големина гръцки остров в Йонийско море. Централният му град - Корфу, се нарича в модерния гръцки Керкира на името на речната нимфа от митологията. Според легендата бог Посейдон се влюбил в нимфата Керкира и я отвлякъл на необитаем остров, който нарекъл в нейна чест. Площта на острова е 641 кв. км, а дължината му - 58 км. През 2007 г. старият град на Корфу е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. 
 

Програма:

1-ви ден:
Отпътуване в 18.30 ч. от Варна, ул.“Антим I“; Отпътуване в 21.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ 10 /срещу х.„Булаир“/;
 
2-ри ден:
Отпътуване в 01.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.“Санкт Петербург“; в 03.00 ч. от София, стадион „В.Левски“. Почивки по пътя. Пристигане на пристанище Игуменица и потегляне с ферибот (около 1 ч. 30 мин.) за остров Корфу – най-посещаваният в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, византийски храмове и екзотична растителност. Пристигане. Свободно време или по желание и срещу доплащане – обиколка на столицата на остров Корфу с местен екскурзовод: Пешеходна разходка: площад "Еспланада"; галерията с арките "Листон"; Старата крепост (отвън); дворецът "Св. Св. Георги и Михаил"(отвън), където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата "Св. Спиридон" – закрилник на града, спасявал го от чума, глад и турско нашествие. Посещение на двореца "Ахилион" – лятната резиденция на императрица Елизабет. Свободно време. Настаняване в хотел 2/3*. Вечеря. Нощувка.    
 
3-ти ден:
Закуска. Свободно време или по желание срещу доплащане екскурзия по острова: Палеокастрица – един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. Посещение на манастира „Св.Богородица” – великолепен пример за гръцка църковна архитектура, спасен от Богородица от нашествието на пирати като вкаменила кораба им. Възможност за посещение на фабрика за производство на продукти от характерния за о.Корфу плод „кумкуад“. Отпътуване за Сидари – прекрасен малък курорт с известната природна забележителност „Canal d'amour” („Каналът на любовта”). Отпътуване и свободно време в живописното рибарско селище Касиопи. Фото-пауза с красива гледка към албанския курорт Саранда.  След обяд свободно време или  по желание и срещу доплащане: разходка с корабче с прозрачно дъно „Калипсо стар”, даващо възможност за вълнуващо изследване на морското дъно и уникално подводно шоу, изпълнено от дресирани тюлени. Вечеря. Нощувка.
 
4-ти ден:
Закуска. Свободно време или по желание срещу доплащане целодневна екскурзия до островите Паксос, Антипаксос и сините пещери: Паксос впечатлява с колоритната си аристократична и спокойна атмосфера. Според легендата Посейдон го е отделил от Корфу, за да си осигури красиво място за почивка. Антипаксос е най-малкият от Йонийските острови, ненаселен, но привличащ посетители с пясъчните си плажове и заливчета с кристално чиста вода и уютни таверни. Сините пещери – са природно образувание, впечатляващо с формите си и синята вода, откъдето получават и името си. По време на круиза има възможност за скокове във водата, плаж, разходка по уличките и отсядане по таверните на островите. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.   
 
5-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Почивки по пътя.  Пристигане в София вечерта, Бургас около полунощ, във Варна след полунощ.
 

Цени:

Стандартна цена:
Дати на отпътуване: Цена възрастен в двойна/тройна стая:
от София от Пловдив от Бургас от Варна
21.05.2020 г. 265.00 лв. 275.00 лв. 290.00 лв. 319.00 лв.
24.06.2020 г. 285.00 лв. 295.00 лв. 310.00 лв. 339.00 лв.
18.09.2020 г. 270.00 лв. 280.00 лв. 295.00 лв. 324.00 лв.
 
* Отстъпка„Ранно записване” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване  съответно 9/6/3 %
* Отстъпка „Група“ от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи –  съответно 9/6/3 %
* Отстъпка „Дете“ до 12 г. - 30 лв.;
* Ползва се само една от посочените отстъпки –за ранно записване, за група, за дете или СЦО
 
Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус; 
 • пътни и гранични такси, паркинг;
 • двупосочни фериботни билети за туристи и автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 2/3*;
 • 3 вечери на 3-степенно меню без включени напитки;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.
Цената НЕ включва:
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 8 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
 • единична стая – 90 лв.;
 • обиколка на Корфу с местен екскурзовод и входна такса за двореца Ахилион – 40 лв./20 €;
 • целодневна екскурзия Палеокастрица, Сидари и Касиопи – 40 лв./20 €;
 • разходка с корабче „Калипсо стар” – 30 лв./15 €;
 • целодневна екскурзия Паксос, Антипаксос и сините пещери – 60 лв./30 €;
 • такса престой в Гърция (в сила от 01.01.18 г.): 0.50 € на ден в хотел 2*; 1.50 € на ден в хотел 3*; 3.00 € на ден в хотел 4* и 4.00 € на ден в хотел 5*; (заплаща се задължително)
 • входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.
Допълнителна информация:
 
* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина.
Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената при записване и сключване на договор за организирано пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
* Гърция: няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
* Парична единица – евро;  * Часово време:  България 12:00 ч.   Гърция 12:00 ч.
* Входни такси: двореца Ахилеон – 8 €; Старата крепост – 6 €;
* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
 

Печат   Е-мейл
osmbanner1.png

Hoteli-Bulgaria Hoteli-sviat